Bitcoins are hot! Koop en verkoop bitcoins, volledig online.

Geen kredietkaart nodig, ook via SEPA overschrijving.

F.A.Q - veel gestelde vragen

Hoe kan ik meedoen?

Om deel te nemen aan het spel moet je geregistreerd zijn. Registratie en deelname aan het spel zijn gratis. Eenmaal geregistreerd zal je een virtuele portefeuille krijgen van 50.000 euro.

Welke aandelen kan ik kopen?

Het is momenteel enkel mogelijk om aandelen te kopen die genoteerd staan op Euronext Brussel.

Zijn de koersen realtime?

Neen, de koersen hebben een vertraging van minstens 15 minuten. Om deze reden worden order ook met 15 minuten vertraging uitgevoerd, omdat mensen met toegang tot realtime koersen anders een voordeel zouden hebben.

Wat is een bestens order?

Een bestens order is een order dat uitgevoerd wordt aan de koers van dat moment. Als de koers in de 15 minuten na het plaatsen van het order ondertussen gewijzigd is, zal de nieuwe koers gehanteerd worden. Het is dus mogelijk dat het bedrag dus hoger of lager zal liggen. Als het gereserveerde bedrag niet voldoende is en er ook niet meer voldoende saldo in je portefeuille zit, dan zal het order geannuleerd worden. Is er nog wel voldoende saldo in je portefeuille aanwezig, dan zal het resterende bedrag van dat saldo afgetrokken worden.

Wat is een limiet order?

Een limiet order is een order dat enkel zal uitgevoerd worden als de opgegeven limiet behaald is. Bij een koop order wil dit zeggen dat het enkel uitgevoerd zal worden als de koers van het aandeel lager of gelijk is aan de opgegeven limiet, bij een verkoop order is dit hoger of gelijk aan. Op deze manier weet u steeds wat u maximum zal betalen, of wat u miminum zal ontvangen. Het is echter niet zeker of een order uitgevoerd kan worden.

Hoe lang blijft een order geldig?

Een geplaatst order blijft 3 dagen geldig. Als het na die 3 dagen niet uitgevoerd is, zal het geannuleerd worden. Je kan een bestaand order ook zelf annuleren als het order ouder is dan 15 minuten.

Waarom worden mijn orders niet uitgevoerd?

Orders worden enkel uitgevoerd als de beurs open is. Als de beurs gesloten is zal het order pas worden uitgevoerd op de volgende beursdag.

Hoeveel bedragen de transactiekosten?

De transactiekosten bedragen 0.5% per transactie.

Welke koersen worden gebruikt bij orders?

Momenteel wordt steeds de huidige koers gebruikt. Er wordt dus niet gekeken naar bied- of laatkoersen, en er wordt ook geen rekening gehouden met volumes. We zijn echter wel aan het bekijken of we dit in de toekomst wel kunnen gaan doen.